We put the information for you ...

Summer University

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape

În fiecare an, AEGEE organizează peste 50 de „universități de vară”, iar una dintre ele are loc chiar în România. Universitățile de vară sunt, în medie, evenimente de două săptămâni care au loc în timpul verii în majoritatea orașelor în care AEGEE este prezent. An de an, cel puțin 20 de tineri din mai multe colțuri ale Europei se întâlnesc în cadrul fiecărei universități de vară pentru a experimenta diversitatea culturală a continentului și pentru a-și împărtăși, la rândul lor, limba și tradițiile țării din care provin. 

Summer University este cel mai vechi proiect al AEGEE-Europe, iar AEGEE-Iași s-a implicat de-a lungul timpului în promovarea proiectelor din alte țări, dar și în organizarea unei universități în parteneriat cu alte organizații.

Cele mai recente sunt „Snap it”, organizat în 2017 de AEGEE-Iaşi, în parteneriat cu AEGEE-Chişinău, și AEGEE-Odessa, și „TransMoldavia”, din 2019, alături de AEGEE-Chişinău și AEGEE-Cluj-Napoca. În august 2019, 35 de tineri din peste 9 țări au ales să viziteze România și Republica Moldova, și să afle mai multe despre cultura noastră, în locuri precum Iași, Chișinău, Tiraspol, Piatra Neamț, Brașov, Sibiu, Bran, Râșnov, Turda ori Cluj-Napoca.