Travel Summer University: Restless Citizens

by AEGEE Iaşi & AEGEE Ploieşti

În această vară, AEGEE Iaşi, în colaborare cu AEGEE Ploieşti a organizat Travel Summer University-ul denumit Restless Citizens, unde 30 de membri AEGEE din diverse ţări europene au venit să petreacă două săptămâni de vis în România. Oraşele vizitate de aceştia au fost: Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Sinaia şi Iaşi. În capitală ei au vizitat Palatul Parlamentului, au făcut turul Bucureştiului pe biciclete, apoi s-au mutat pentru alte câteva zile în oraşul Aurului Negru, adică în Ploieşti. Au continuat distracţia la Slănic şi au vizitat Lacul de Sare, după care mutându-se la poalele Tâmpei, în frumosul Braşov. Acolo a avut loc nelipsitul tur al oraşului, o vânătoare de comori şi o vizită în Parcul Aventura, unde timp de 3 ore participanţii şi-au pus la încercare îndemânarea. A urmat o scurta plimbare în Sinaia unde au vizitat Castelul Peleş şi Pelişorul, iar la întoarcerea spre Braşov s-a vizitat Castelul Bran. În cele din urmă a venit şi rândul oraşului de pe 7 coline, Iaşiul, să fie vizitat. Cetăţenii neliniştiţi au vizitat cele mai importante monumente al oraşului, cum ar fi Palatul Culturii, Mănăstirea Trei Ierarhi, Turnul Goliei, dar au avut şi timp pentru a trece prin „Inima Oraşului”, Palas Mall.

În aceste două  săptămâni, participanţii au călătorit, s-au distrat, în fiecare seară având loc câte o petrecere tematică, dar au şi luat parte la trei workshop-uri: Civic Education, Youth Mobility şi Democracy in Practice.

În încheiere, vă oferim părerile personale ale celor 3 organizatori ai TSU-ului, din partea AEGEE Iaşi.

Victor-Vlad Alexandrescu: De fiecare dată când vorbesc despre cel mai „de tradiție” eveniment al AEGEE Europe, Summer University, mă gândesc la două perspective: cea de participant și cea de organizator.

Ca participant e cel mai relaxat: timp de două săptămâni o echipă de oameni au grijă de tine să te distrezi, să vizitezi locuri noi, să cunoști oameni noi, să călătorești, să-nveți și nu în ultimul timp să te trezești..Da ! În SU se și doarme deși pare că nu prea e timp, din 24 de ore, 4 ore se doarme.

Ca organizator SU e ca un copil.. și te ocupi de acest proiect circa 9 luni de zile. Vei trece prin toate stările posibile și imposibile ( I’m possible ) pentru al pregăti cât mai bine iar timp de două săptămâni vei fi „stresat” (de multe ori fără ghilimele..) de o puternică dorință interioară de a oferi cursanților tăi cea mai frumoasă experiență, vei fi obosit uneori dar în ultima săptămână de analiză și închidere a proiectului , acolo unde se trage linia, vei realiza cât de mult ai crescut și cum a ajutat acest proiect la continua ta dezvoltare ca om, voluntar, coleg, prieten, viitor profesionist. Îmbrățișați SU ! (cu ambele mâini )

Luiza Şerban-Dumitru: Din punctul meu de vedere, cele câteva zile petrecute cu participanţii au fost grozave. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că am cunoscut oameni entuziaşti care nu aveau nicio prejudecată, toată lumea era deschisă şi pozitivă, pur şi simplu se bucura să-i cunoască pe ceilalţi si voia să se simtă cât mai bine. În ciuda faptului că aveam diferite naţionalităţi, diferite culturi, m-am bucurat să văd că aveam destul de multe lucruri în comun cu ei şi că toţi îşi doreau să profite cât mai mult de timpul petrecut în Iaşi. A fost o experienţă unică şi interesantă, în care am cunoscut oameni frumoşi din toată Europa care m-au făcut să îmi doresc să mă implic şi mai mult în AEGEE.

Claudiu Mihai Albescu: Pentru mine, acest Summer University a fost ceva inedit. Am cunoscut oameni noi, am legat  prietenii cu oameni pe care nu mă gândeam că o să îi întâlnesc vreodată. Am „gustat” din multitudinea culturală şi bineînţeles, m-am distrat alături de omuleţii AEGEE. Cel mai mare regret al meu este că a a ţinut prea puţin. Ar fi trebuit să dureze măcar o lună! 🙂 .

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>