Summer University

 

AEGEE are o structură complexă cu toate că integrarea şi înţelegerea în şi despre asociaţie este extrem de simplă atâta timp cât membrii asociaţiei au aceleaşi valori comune. “Combustibilul” ce ţine vie asociaţia şi într-o continuă mişcare este acumulat din proiectele organizate de membrii AEGEEişti. Proiecte și idei ale unor membri motivați și doritori de a face o schimbare atât pe plan național cât și internațional. Sunt idei ale unor membri motivaţi şi dorind să fie parte la schimbare.

Printre cele mai importante proiecte AEGEE Europe se numără şi Summer University. Proiectul este diferit nu numai că se face anual dar şi faptul că se unesc membrii AEGEE şi de la alte antene Europene unde au loc schimburi de experienţă între antene, se întreprind colaborări de viitor între antene. În fiecare vară, în toată Europa, sunt organizate mai mult de 100 participând aproximativ 3000 de membrii AEGEE. Pentru unii poate fi prima oară când călătoresc în afara ţării astfel având ocazia să cunoască noi culturi, cutume. Observând că fără să se țină cont de hotare avem același spirit AEGEE, ceea ce ne conturează și mai tare faptul că suntem o echipa de 14000 de membri unde fiecare are un rol semnificativ și fiecare vine cu aportul lui pentru binele comunității și membrilor săi atât la nivel național cât și internațional.

Un Summer University este organizat de o antenă (filială) pe o perioadă de la o saptămână până la 3 saptamani, cu o anumită temă având un număr de aproximativ 40 participanţi. Deobicei toate cheltuielile sunt asigurate, doar că este o mică taxă, participanţii doar trebuie să vină cu dorinţa de a învăţa, experimenta şi de a socializa in spiritul nostru, spiritul AEGEE.

Deşi a trecut ceva timp echipa nou creată este deja pregătită pentru un nou Summer University în 2012. Poate chiar două.

2 comments to Summer University

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>