Proiecte

Project Management Training – aprilie 2013

Training creat special pentru membrii noi, pentru a înțelege etapele unui proiect si pentru a observa talentul fiecăruia cu scopul de ai repartiza pe fiecare la departamentul cel mai potrivit.

 

Toga Science Party – martie 2013

Party organizat pentru ca membrii noi să se cunoască și sa socializeze. Cristalizarea echipei!

 

Recrutări primavară – Martie 2013

La jumătatea lunii martie am deschis sesiunea de înscriere a celor care doresc sa devină membri AEGEE-Iasi. Au aplicat 40 oameni si au fost selectati 21 de membri care ulterior au intregit echipa AEGEE-Iasi. In perioada imediat următoare a fost organizat un LTC la care cei 21 de membri noi împreuna cu membrii vechi au aflat mai multe informații despre AEGEE-Iași de la doi traineri din AEGEE-Iasi si un trainer pe Public Speaking de la asdMARK.

 

Forever Christmas – decembrie 2012

Proiect social derulat în perioada 15-22 decembrie 2012 având ca scop strângerea de jucării, haine și bani pentru 40 de copii din centrul de zi „Mia Casa Inculet” Barnova.

Recrutări de toamnă – octombrie 2012

La jumătatea lunii octombrie am deschis sesiunea de înscriere a celor care doresc să devina membri AEGEE-Iasi. Au aplicat 45 oameni și au fost selectați 25 de membri care ulterior au întregit echipa AEGEE-Iasi. În perioada 19-21 octombrie a fost organizat un LTC (Local Training Course) la care cei 25 de membri noi au aflat mai multe informații despre AEGEE de la 3 traineri (2 reprezentante de la AEGEE-Iași și o reprezentantă de la AEGEE-Cluj).

 

Training de Fund Raising – mai 2012

Membrii au avut parte de un training de FR susținut de 2 traineri de la AIESEC-Iași.

 

RTC (Regional Training Course) – mai 2012

Doisprezece  membri au participat, pe parcursul unui weekend, la o întâlnire națională a antenelor din România (București, Cluj, Sibiu, Craiova și Iași) și din Republica Moldova (Chișinău). Am făcut schimb de idei și de viitoare proiecte în parteneriat.

 

AGORA-Enschede mai 2012

La nivel european sunt organizate anual 2 întâlniri obligatorii în cadrul cărora membrii de la toate antenele din Europa, din Rusia până în Franța, se întâlnesc, se informează și decid împreună viitorul organizației la nivel european. Din partea antenei AEGEE-Iași au participat 3 membri.

 

Animal Party – 17 mai

Petrecere tematică, muzica fiind susținută de echipa Feelgood Fellows .

 

European Night Party – 10 mai 2012

Petrecere tematică cu muzică europeană diversă, tradițională și contemporană.

 

Cafeneaua Publică – 9 mai 2012

De Ziua Europei a fost organizată o cafenea publică în cadrul căreia participanții și membrii au discutat despre Uniunea Europeană și unele probleme cu care se confruntă aceasta. Partener principal: Europa Direct Iași.

 

BizCamp – 3 mai 2012

Am colaborat și participat, în calitate de partener, la conferințele organizate în cadrul BizCamp, la Iași.

 

FeStudIs 2012 – mai 2012

În cadrul Festivalului Studențesc din Iași am participat cu membrii organizației la parada organizațiilor studențești promovând spiritul și unitatea AEGEE.

 

Parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România

Realizat cu prilejul organizării proiectului local “Forum European”, în data de 24 aprilie la Iaşi. Dezbaterea a avut loc în Aula Magna Mihai Eminescu a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, între orele 10.30 şi 12.30.

 

NetWork Meeting Iași – Feel the New Wave – 05 – 08 aprilie 2012

Timp de 3 zile, datorită susținerii acordate de Universitatea Agronomică „Ion Ionescu de la Brad“ Iaşi și Casa de Cultură a Studenților Iași , 25 de participanți și 3 traineri din România, Republica Moldova, Estonia și Olanda, au făcut schimb de idei în ceea ce  privește schimbările din jurul nostru și în special în cadrul AEGEE.

 

Traffic Light Party – 05 aprilie 2012

O petrecere caritabilă în urma căreia Centrul de zi pentru copii de la Bârnova a beneficiat de alimente, produse de igienă și un scurt program distractiv.

 

Summer University 2012 – martie – aprilie 2012

În perioada martie – aprilie am promovat în rândul tinerilor din Iași înscrierile la una din cele 81 de Universități de Vară de pe continentul european, organizate de antenele AEGEE. Înscrierile au fost promovate atât în mediul online (câte un articol pe săptămână pe blogul organizației, timp de 5 săptămâni, postări regulate pe Facebook, pe alte site-uri) cât și în mediul offline (2 zile de standuri de informare la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și o conferință de prezentare a ofertei, în Aula Magna “Mihai Eminescu”).

 

AEGEE Reborn – 9 martie 2012

Petrecere tematică “MeMe Party” pentru a readuce AEGEE-Iași în atenția studenților și o integrare mai ușoara a noilor membri.

 

Recrutări de primăvară – februarie – martie 2012

Începând cu jumătatea lunii februarie am început campania de recrutare pentru noi membri. Am primit aplicații de la 65 de studenți de la 4 universități de stat din Iași. Pe 27 februarie a fost organizată o prezentare generală pentru studenții interesați, iar în perioada 10-11 martie a fost organizat un LTC (Local Training Course) la care cei 32 de membri noi au aflat mai multe informații despre AEGEE de la 3 traineri (2 reprezentante de la AEGEE-Chisinau și o reprezentantă de la AEGEE-Cluj).

 

Forever Christmas – decembrie 2011

Proiect social derulat în perioada 15-20 decembrie 2011 având ca scop strângerea de jucării, haine și bani pentru 74 de tineri din centrul de plasament “C.A.Rosetti” și o familie săracă din Județul Suceava.

 

1 Decembrie – Flash mob (1 decembrie 2011)– parteneriat realizat cu ATRAG Iasi (organizator) împreună cu Organizația Studenților la Studii Europene Iași (O.S.S.E.I.), Asociația Studenților Francofoni Iași (ASFI), Board of European Students of Technology (BEST) Iași şi IEI – Iniţiativa Erasmus Iaşi. Pe data de 1 decembrie am participat împreună cu 10 voluntari AEGEE-Iași la un flash mob pentru a comemora Ziua Națională a României.

 

Recrutări de toamnă  (octombrie – noiembrie 2011)

În perioada octombrie – noiembrie 2011 au fost recrutați, selectați și instruiți 18  noi membri. În luna noiembrie a fost organizat un LTC (Local Training Course) cu 4 traineri AEGEE ( 3 din Cluj și unul din București) timp de 3 zile.

 

Summer University –  anul 2009

Acest proiect urmăreşte promovarea unei Europe fără prejudecăţi, prin familiarizarea studenţilor cu istoria, limba şi cultura altor ţări.

 

Oameni activi într-un mediu activ – anul 2008

Tema specifică a evenimentului din 2008 a fost prezentarea peisajelor și a urbanismului autohton şi transformarea acestora, în funcție de ritmul tot mai alert al stilului contemporan de viață.

 

Photographic Art – anul 2007

Acest proiect, de tip Universitate de Vară, a fost realizat în parteneriat cu AEGEE-Europe Human Rights Working Group pe durata a 2 săptămâni. Combinând informațiile legate de cultura românească cu un contact efectiv cu aceasta, scopul acestui proiect a fost de a promova cultura și tradițiile românești, totodată luând în considerare integrarea României în UE, consolidarea poziției pe care o ocupa România în Europa la acel moment, datorită imaginii negative create în Regimul Ceaușeșcu și dificultăților întâmpinate în perioada de tranziție. Participanții au avut șansa de a învăța  limba românească și despre tradițiile românești de la profesori universitari și prin intermediul vizitelor realizate în diferite locații din România.

Cultura românească: mituri şi valori umane – anul 2006

Odată cu extinderea continuă a Uniunii Europene, teritoriul acesteia devine un conglomerat de tradiţii şi culturi specifice fiecărei ţări membre. Pentru ca spaţiul european să devină o adevărată „Europă unită”, aşa cum şi-au dorit fondatorii Uniunii, este necesar ca cetăţenii să cunoască şi să respecte cultura fiecărui stat membru. Proiectul „Universitatea de vară Iaşi 2006” îşi propune să dezvolte perspectiva şi deschiderea participanţilor către alte culturi, şi în special promovarea culturii şi civilizaţiei româneşti în rândul studenţilor din alte ţări. În acest mod, organizatorii doresc să îşi aducă aportul la procesul de integrare a României în structurile europene, demonstrând că valorile spirituale româneşti sunt valoroase şi merită să fie cunoscute. La nivel general, organizatorii îşi propun să contribuie la crearea unei identităţi europene, pe fondul insuficientei cooperării tineretului la nivel european în ceea ce priveşte promovarea valorilor culturale naţionale ale ţărilor europene.

 

RoMania – are eU ready? Contribuţia culturală a României la o Europă unită – anul 2005

AEGEE-Iaşi doreşte să îşi aducă aportul la procesul de integrare a României în structurile europene prin promovarea culturii şi civilizaţiei româneşti în rândul studenţilor europeni, cât şi prin crearea unei identităţi europene, pe fondul insuficientei cooperării tineretului la nivel european, în ceea ce priveşte promovarea valorilor culturale naţionale. Şcoala de vară doreşte, de asemenea, asigurarea schimbului de experienţă pozitivă între studenţi, în vederea creşterii nivelului de cultură şi informare în rândul acestora, precum şi susţinerea campaniei de integrare a României in Uniunea Europeană într-un termen cât mai scurt, prin intermediul studenţilor români. La nivel european, şcoala de vară are ca scop principal deschiderea de noi perspective participanţilor asupra dimensiunii multiculturale a continentului European. De asemenea, promovează buna înţelegere şi toleranţa între studenţii europeni, făcând abstracţie de graniţele naţionale.

 

European Conscience and Human Rights

În cadrul  acestui schimb de tineret a fost abordată problematica drepturilor omului în cele două ţări participante, insistându-se mai ales pe combaterea rasismului şi a discriminării, ţinându-se seama de particularităţile culturale ale celor două ţări. Acest proiect comun urmăreşte ca, prin contactul direct cu realităţile ţării gazdă, să depăşească prejudecăţile şi stereotipurile (mai ales cele faţă de România), promovând toleranţa şi înţelegerea particularităţilor culturale şi creând o adevărată conştiinţă europeană.

 

Între Ciocan și Nicovală. Opresiune, Conflict și Prejudecată.

În contextul primului an de integerare europeană, seminarul de dezbatere își propune identificarea și soluționarea problemelor de percepție în cadrul unui grup de lucru studențesc și în același timp integrarea studenților Erasmus în mediul organizațional studențesc ieșean.

 

Compatibilitatea între Islam și dimensiunea europeană a Drepturilor Omului

Scopul acestui seminar a fost de a atrage atenţia tinerilor europeni asupra importanţei drepturilor și libertăţilor fundamentale ale omului, în contextul multiplicării contactelor culturale cauzate de extinderea Uniunii Europene. Justificarea acestui proiect este dată de faptul că deşi contactele culturale sunt frecvente în societatea contemporană, religia constituie mai degrabă o sursă de conflict, decât o modalitate de a uni oamenii.

 

Democratic Behavior in You(ths)

Acest proiect a avut ca temă gradul de participare activă a tinerilor în procesele democratice. Comportamentul democratic presupune: implicarea în grupuri studențești (ex: Consiliul Studenților) sau ONG-uri, comportament “civic“ individual (ex: cum să reacționezi la acte de corupție), etc. Procesul de învățare, realizat prin schimbul de experiență și perspective dintre România, membră UE și Moldova, a avut deci impactul așteptat.

Târg de Donații

Acest proiect a fost organizat pentru a strânge donații materiale, dar și în natură, pentru a ajuta bătrânii unui azil, precum și 5 familii în nevoie de ajutor (haine, rechizite școlare, jucării, dulciuri, brăduț de Crăciun). Proiectul a prilejuit totodată ridicarea moralului familiilor cu venit redus din orașul Iași prin cutreierarea lor în seara de Crăciun cu instrumente muzicale și  cântând colindele specifice zilei în cauză.

 

Local Training Course cu AEGEE Cluj Napoca

Proiectul a constat în instruirea și familiarizarea noilor recruți din ONG-uri și ligi studențești cu activitățile de promovare, finanțare, prezentare, management de proiecte, etc.

 

Cafeneaua Autobus

Acest proiect a fost organizat în Iași cu scopul unei mai bune cunoașteri între persoanele din transportul urban și câteva din ONG-urile Ieșene, ca persoanele din Iași să știe că există niște tineri ONG-iști cărora le pasă de ei și care le vor apăra interesele oricând vor avea posibilitatea.

 

Light

Educarea tinerilor și părinților din punct de vedere cultural și sportiv.

 

SURVIVAL IN THE DANUBE DELTA

• 3 zile/2 nopți în Iași, vizitarea orașului, 3 seminarii ( Legislația Mediului, prezentare generală a Geografiei și Istoriei României și Curs de Fotografie) •6 zile/5 nopți în satul Sfântul Gheorghe, un mic sat de pescari, situat pe partea stângă a celui mai vechi braț al Dunării, Sfântul Gheorghe, și în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>