TSU Moldavian Traddictions

AEGEE Iași si AEGEE Chisinau organizează Universitatea de Vară avand ca principala tematica cultura tradiționala româneasca, în perioada 22 iulie – 5 august 2013.

Obiectivul principal al Universității de Vară „Moldavian Traddictions” este să promovăm tradițiile si cultura românească de pe ambele maluri ale Prutului prin organizarea de diferite ateliere traditionale in urmatoarele mestesuguri: olarit, tesatorie, impletituri si lemnarie, lectii de dansuri populare, vizite la muzee de istorie si etnografie si atelier despre simbolistica motivelor traditionale romanesti, vizite si observatii la cetatile lui Stefan cel Mare si la manastirile din Bucovina, participare la activitatile traditionale din mediul rural.

In timpul Universitatii de Vara studentii europeni vor practica ecoturismul, invatand sa protejeze si sa respecte mediul inconjurator din locurile pe care le vor vizita. Participantii acestei Universitati de Vara vor avea parte si de activitati sportive montane, de aventura sau chiar de tip traditional. Astfel, ei vor face echitatie, vor face rafting pe raul Bistrita, urcare, tiroliana si rapel pe Rarau, tir cu arcul, trasul funiei si oina.

O componenta foarte importanta a programului Universitatii de Vara „Moldavian Traddictions”este Parteneriatul Estic, informarea si constientizarea participantilor cu privire la acest proiect al Uniunii Europene. Specific, studentii vor afla informatii despre situatia Republicii Moldova in relatia cu Uniunea Europeana, lucru care se va realiza atat in cadru non-formal cat si in cadru mai formal, de la oficialități ale Rep. Moldova cat si din mediul universitar.

11806_615912561772070_226515596_n

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>