Expand your borders with AEGEE-Iasi!

AEGEE-Iași invită tinerii dornici de o experiență inedită să participe în această vară la unul din cele 81 de Summer Universities organizate de antenele AEGEE din întreaga Europă. Fiecare dintre proiectele Summer University are o temă specifică pe care cei aproximativ 25 de participanți o aprofundează timp de 2 săptămâni.Activitățile desfășurate pe parcursul unei școli de vară organizate de o antenă AEGEE variază de la cele academice, cum ar fi lecții de limbi străine, istorie, artă, până la sport, teatru, muzica, fotografie sau gastronomie.

SU_2014_text_Wallpaper

Proiectul “Summer University” a fost fondat in 1988 cu intenţia de a promova integrarea europeană şi putem spune că reprezinta “metoda” principală a AEEGE-ului de a obține o Europă unită.

Pe parcursul proiectului Summer University, participanții au șansa să cunoască cultura locală, să învețe să spună „Bună” în peste 20 de limbi diferite și, cel mai important, sa îşi facă prieteni din toate colțurile Europei.Scopul nu este exclusiv educativ, ci important este ca tinerii să se familiarizeze cu anumite culturi și stiluri de viață, să experimenteze diversitatea europeană și să călătoreasca. Participanții pot dobândi cunoștințe despre mitologia greacă sau cultura spaniolă, pot învăța să navigheze sau să faca un foc de tabară, să gatească paella spaniolă, să participe la un curs de fotografie în Turcia și să calatorească și să distreze în diferite orașe.

Trebuie spus că antenele AEGEE organizează trei tipuri de Summer Universities : Summer courses, Summer courses Plus si Travelling Summer Universities între care există diferenţe. Summer Course (SC) este un curs pe o anumită temă , aceastea variind de la limba ţării vizitate şi cultura locala, până la mediul înconjurător și politică. Cursul  are o durata de 2 până la 4 săptămâni, iar participanții vor avea parte de până la 14 ore de predare si instruire pe săptămână. Taxa de 11 euro/noapte include training-uri, cazare, precum si 2 mese pe zi si cheltuielile programului social.

Summer Course Plus (SC+) se aseamană cu Summer Course (SC) ,diferența constând în durata acestuia : poate dura de la 2 pana la 4 săptămâni,  iar participanţii vor avea parte de până la 20 ore de predare intensivă, realizată de traineri profesioniști, pe o anumita tema. Taxa este de 14 euro/noapte, incluzand training-uri, acomodarea si cazarea, 2 mese pe zi si programul social.

Al treilea tip de Summer University, Travelling Summer University, este organizat de către 2 sau mai mulți membri locali AEGGE. Pe parcursul a 2 până la 4 saptămâni de călatorii și schimburi culturale într-o anumita regiunea a Europei, grupul de participanți va vizita cel puțin 4 orașe diferite. Scopul acestui proiect este de a combina stilurile de viață si culturile diferite ale locurilor vizitate cu informațiile oferite în Summer Course si Summer Course Plus. Participanții vor petrece mai mult timp calatorind, așadar numarul orelor de instruire va fi mai mic, dar va atinge cel puțin 10 ore pe săptămână. Taxa de 14 euro/noapte va include acomodarea si cazarea,2 mese pe zi,costurile de transport pentru cele 3-4 locuri vizitate,precum si cheltuielile programului social.

Mai multe detalii despre Summer University se găsesc pe site-ul oficial iar pentru mai multe detalii degate de modul de aplicare si cum ma inscrieti, contactati AEGEE-Iași pe facebook sau pe email. Persoana de contact Cristiana Turcanu. Deadline-ul pentru înscriere este 23 aprilie!

SUCT_2014_Screen-Wallpaper

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>