Din motivatia unor voluntari, se nasc sperantele.

Promovȃnd ideea unei Europe unite și formarea conștiinței europene , AEGEE organizează în fiecare an numeroase activități în aproximativ 40 de țări din întreaga Europă. În cadrul lunii aprilie, AEGEE Iași a desfașurat 2 acțiuni cu scop caritabil: un workshop de origami și o seară de film.Prima dintre activitățile noastre a fost facută în colaborare cu Asociația Româno-Japoneză Himawari. În cadrul acestui workshop participanții au avut ocazia să învețe într-un cadru non-formal cȃteva din tehnicile tradiționale de origami , tehnici care și astăzi fac plăcere publicului iubitor de artă. Cea de-a doua activitate a constat într-o seară de film cu scop caritabil făcută în colaborare cu Clubul Cinefililor la Casa de Cultură „ Mihai Ursache”.Pe lȃngă scopul caritabil , filmul vizionat a reușit să impulsioneze publicul și să-l motiveze să participe la o dezbatere tematică cu privire la micile plăceri ale vieții , plăceri de care ar trebui să învățăm fiecare să ne bucurăm.

Aceste două acțiuni au avut ca scop ajutorarea unei micuțe de 10 ani din județul Neamț cu tetrapareză  spastică.Familia acesteia reușește cu greu să-i asigure toate lucrurile necesare pentru a avea un trai cȃt mai aproape de normalitate.Din scaunul cu rotile aceasta ne dăo lecție de viață fiecăruia dintre noi și anume , că viața e mult prea scurtă ca să nu fie trăită… Banii strȃnși au adus o rază de speranță în familia Cosofret , aceștia reușind să acopere o parte din cheltuielile pentru tratamentul fetiței.Mulțumim celor de la Kiddo Caffee și cafenelei La Folie pentru ca ne-au ajutat să strȃngem donații pentru micuța Lia.

Uniți  putem crea o lume mai bună , însă totul depinde de noi și de alegerile noastre. Haideți să învățăm să facem alegeri mai bune ca să ne bucurăm împreună de micile plăceri ale vieții.E nevoie doar de voință , hotărȃre și speranță ,care adunate împreună de la toți reușesc să schimbe destinul aproapelui nostru.

Autor: Alexandra Savin

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>