• +40730456545
  • isaegee@gmail.com
mersin escort mp3 indir

AEGEE-Europe

Despre AEGEE-Europe

Suntem sucursala locală a AEGEE din Iași. Ne-am născut în 1992 și de atunci ne-am străduit să conducem un grup local de studenți entuziaști pro-europeni și muncitori care se bucură de petrecerea timpului împreună.


AEGEE înseamnă Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe și este cunoscut sub numele de European Students’ Forum in Engleza. Este cea mai mare organizație transnațională, interdisciplinară studențească din Europa. Înființată în 1985, AEGEE are în prezent în jur de 13.000 de membri și aproape 200 de filiale locale (antene) în orașe universitare din Europa, inclusiv Rusia, Turcia și Caucaz, cu consiliul european și sediul central în Bruxelles.

AEGEE se străduiește pentru o Europă democratică, diversă și fără frontiere, integrată din punct de vedere social, economic și politic, și valorizează participarea tinerilor la construirea și dezvoltarea lor. AEGEE este o organizație seculară, non-profit, care nu este legată de vreun partid politic. Toate proiectele și activitățile se bazează pe munca voluntară a membrilor săi. AEGEE împuternicește studenții și tinerii din Europa să joace un rol activ în societate, influențând factorii de decizie politică și creează un spațiu pentru dialog și oportunități de învățare.

Meet AEGEE-Europe!

Gepostet von AEGEE / European Students' Forum am Mittwoch, 23. November 2016

AEGEE organizează o gamă largă de proiecte care pot fi clasificate în felul următor:

Schimbul Intercultural

AEGEE creează un spațiu pentru membrii de diferite medii pentru a se întâlni și a învăța despre diferențele culturale, pentru a încuraja înțelegerea reciprocă. AEGEE sprijină mobilitatea și încurajează tinerii să treacă frontierele și să-și facă noi prieteni, să spargă stereotipurile și să consolideze toleranța, respectul și solidaritatea.

Dezvoltarea Personală și Educația Non-Formală

AEGEE oferă oportunități de învățare pentru dezvoltarea membrilor săi prin educație non-formală și învățare informală. Prin participarea la cursuri, ateliere de lucru și implicare activă în organizație, membrii noștri își îmbunătățesc competențele (cum ar fi abilitățile de lider, abilitățile de comunicare și managementul echipei), care sunt extrem de utile pentru viitoarea lor viață.

Proiecte Tematice

Proiecte tematice, fie locale sau internaționale, sunt inițiative dezvoltate de membrii AEGEE. Acestea se confruntă cu provocările actuale din societatea europeană, creează conștientizarea în rândul tinerilor și propune soluții din punct de vedere al elevilor. Rezultatul acestei lucrări are un impact în și în afara AEGEE.

Susținere și Politică

AEGEE adună opiniile studenților europeni și le prezintă părților interesate prin intermediul campaniilor, acțiunilor de lobby, conferințelor și aderării lor la platforme mai mari de susținere. În plus, AEGEE informează studenții și tinerii despre impactul politicilor europene în viață și oportunitățile pe care le oferă.

Forum pentru Discuții 

AEGEE oferă un spațiu pentru tinerii europeni pentru a discuta și a schimba diferite puncte de vedere cu o perspectivă europeană. Acest schimb de idei are loc în toate activitățile noastre, dar o importanță deosebită le este acordată în cadrul grupurilor noastre de lucru, conferințelor și Adunărilor Generale (EPM și Agora).