Ce am realizat impreuna intr-un an de zile

Din luna iunie 2011 am crescut împreună. De la 4 membri hotărâți ( Sasha Barbăroșie, Olimpia Pârje, Dana Harip și Ștefan Grigoraș) să reînvie AEGEE-Iași, după un an de zile de muncă, am ajuns să fim de 10 de ori mai mulți, cu peste 12 proiecte și activități locale, peste 12 parteneriate cu instituții locale și companii iar membrii noștri au participat la traininguri locale, naționale și europene. Cum vara se apropie, la fel și cel mai mare proiect al nostru e pe drumul de a fi implementat.

Training de Found Raising – mai 2012
12 membrii ai Departamentului de FR – și nu numai – au avut parte de un training de Fund Raising susținut de 2 traineri de la AIESEC-Iași.


RTC (Regional Training Course) – mai 2012
12 membrii au participat într-un week-end la o întîlnire națională a antenelor din România (București, Cluj, Sibiu, Craiova și Iași) și din Republica Moldova (Chișinău). Am făcut schimb de idei și de viitoare proiecte în parteneriat.

AGORA-Enschede – mai 2012

La nivel European sunt organizate 2 întâlniri obligatorii în care membrii de la toate antenele din Europa, din Rusia până în Franța, se întâlnesc, se informează și decid împreună viitorul organizației la nivel European. Din partea antenei AEGEE-Iași au participat 3 membrii.

Animal Party – 17 mai
Petrecere tematică, muzica fiind susținută de echipa Feelgood Fellows.

European Night Party – 10 mai 2012
Petrecere tematică cu diversă muzică europeană, tradițională și contemporană.

Cafeneaua Publică – 9 mai 2012
De Ziua Europei a fost organizată o cafenea publică unde participanții și membrii au discutat despre Uniunea Europeană și unele probleme cu care se confruntă. Partener principal: Europa Direct Iași.

BizCamp – 3 mai 2012
Am colaborat și participat, în calitate de partener, la conferințele organizate în cadrul BizCamp, la Iași.

FeStudIs 2012 – mai 2012

În cadrul Festivalul Studențesc din Iași am participat cu membri organizației la parada organizațiilor, promovând spiritul și unitatea AEGEE.

Parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România
Pentru proiectul local “Forum European” ce a fost organizeazat în data de 24 aprilie la Iaşi. Dezbaterea a avut loc în Aula Magna Mihai Eminescu a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” între orele 10.30 şi 12.30.

NetWork Meeting  Iași – Feel the New Wave – 05 – 08 aprilie 2012

Timp de 3 zile, datorită susținerii acordate de Universitatea Agronomică „Ion Ionescu de la Brad“ Iaşi și Casa de Cultură a Studenților Iași , 25 de participanți și 3 traineri din România, Republica Moldova, Estonia și Olanda, au făcut schimb de idei în ce privesc schimbările din jurul nostru și în special în cadrul AEGEE.

Traffic Light Party – 05 aprilie 2012

O petrecere caritabilă în urma căreia Centrul de zi pentru copii de la Bîrnova a beneficiat de alimente, produse de igienă.

Summer University 2012 – martie – aprilie 2012

În perioada martie – aprilie am promovat în rândul tinerilor din Iași înscrierile la una din cele 81 de Universități de Vară de pe continentul European, organizate de antenele AEGEE. A fost promovat atât în mediul online (câte un articol pe blogul organizației, timp de 5 săptămâni, postări regulate pe Facebook, pe alte site-uri) cât și în mediul offline (2 zile de standuri de informare la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și o conferință de prezentare a ofertei în Aula Magna „Mihai Eminescu”).

AEGEE Reborn – 9 martie 2012
Am organizat petrecere tematică „MeMe Party” pentru a readuce AEGEE-Iași în atenția studenților și pentru integrare noilor membri.

Recrutări de primăvară – februarie – martie 2012
Începând cu jumătatea lunii februarie am început campania de recrutare pentru noi membrii. Au aplicat 65 de studenți de la 4 universități de stat din Iași. Pe 27 februarie s-a organizat o prezentare generală pentru studenții interesați iar în perioada 10-11 martie a fost organizat un LTC (Local Training Course) la care 32 de membrii au aflat mai multe informații despre AEGEE de la 3 trainerițe (2 membre de la AEGEE-Chisinau si o membră de la AEGEE-Cluj).

(în poză, o parte din noii membri AEGEE-Iași în cadrul Local Training Course)

Forever Christmas – decembrie 2011
Proiect social derulat în perioada 15-20 decembrie 2011 având ca scop strângerea de jucării, haine și bani pentru 74 de tineri din centrul de plasament „C.A.Rosetti” și pentru o familie săracă din Județul Suceava.

1 Decembrie – Flash mob – parteneriat cu ATRAG Iasi (organizatorul) împreună cu  Organizația Studenților la Studii Europene Iași (O.S.S.E.I.), Asociația Studenților Francofoni Iași (ASFI), Board of European Students of Technology (BEST) Iași şi IEI – Iniţiativa Erasmus Iaşi Pe data de 1 decembrie am participat împreună cu 10 voluntari la un flash mob pentru a comemora ziua națională a României.

Recrutări din toamnă – octombrie – noiembrie 2011

În perioada octombrie – noiembrie 2011 au fost recrutați, selectați și instruiți 18 noi membrii. În luna noiembrie a fost organizat un LTC (Local Training Course) cu 4 traineri AEGEE ( 3 din Cluj și unul din București) timp de 3 zile.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>