• +40741726163
  • aegee-iasi@aegee.eu

AEGEE-Europe

Despre AEGEE-Europe

AEGEE-Iași s-a născut în 1992, ca parte a familiei AEGEE-Europe.

AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe), cunoscută sub numele de European Students’ Forumeste cea mai mare organizație studențească interdisciplinară din Europa. Înființată în 1985, AEGEE are în prezent aproximativ 13.000 de membri și aproape 200 de filiale locale, care poartă denumirea de antene, în orașe universitare din 40 de țări din Europa, inclusiv Rusia, Turcia și Caucaz, cu sediul central în Bruxelles.

AEGEE și-a propus ca prin activitatea sa să promoveze valorile democratice, diversitatea și lipsa frontierelor, într-un continent european integrat din punct de vedere social, economic și politic. Acest lucru este posibil prin încurajarea participării active a tinerilor, care reprezintă esența proiectelor demarate de asociație. Fiind o organizație neguvernamentală, non-profit, neafiliată politic, activitatea noastră se bazează pe munca voluntară a membrilor săi.

 

AEGEE-Europe

 

Ca și misiune, AEGEE nu doar că încurajează tinerii din Europa, îndeosebi studenții, să aibă un rol activ în propria comunitate, însă aceasta creează, în același timp, spațiul potrivit pentru dialog și oportunități de învățare, întărește înțelegerea comună și aduce Europa mai aproape de tineri.

La nivel european, AEGEE creează un spațiu în care tineri proveniți din domenii diferite înlătură orice bariere culturale și se întâlnesc, fiind încurajată, în egală măsură, mobilitatea și depășirea granițelor, conturarea unor noi prietenii, eliminarea stereotipurilor, creșterea toleranței, a respectului și a solidarității.

AEGEE oferă oportunități de învățare pentru dezvoltarea membrilor săi prin proicte de educație non-formală și învățare informală. Participând la cursuri, ateliere de lucru și implicându-se activ în organizație, membrii noștri își îmbunătățesc competențele (precum abilitățile de lider, de comunicare și managementul unui proiect sau al unei echipe), extrem de utile la nivel personal și profesional.

 

AEGEE-Europe

 

Principala activitate a AEGEE este reprezentată de demararea mai multor proiecte tematice, fie locale sau internaționale, pe baza unor inițiative dezvoltate chiar de membri. Acestea au în vedere principalele probleme cu care se confruntă societatea europeană și au drept scop conștientizarea în rândul tinerilor, dar și găsirea unor soluții.

AEGEE este totodată spațiul în care opiniile studenților europeni se fac auzite și sunt ulterior transmise părților interesate prin intermediul campaniilor, acțiunilor de lobby, conferințelor și aderării la diferite platforme de susținere. În plus, AEGEE informează studenții și tinerii cu privire la impactul politicilor europene și oportunitățile pe care acestea le creează.

Ca și structură, AEGEE-Europe a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe organisme menite să sprijine activitatea membrilor săi, printre care se numără diferite comisii, comitete și grupuri de lucru.