• +40741726163
  • aegee-iasi@aegee.eu

AEGEE este…

AEGEE este…

…una din cele mai importante organizaţii studențești interdisciplinare la nivel european, cu peste 13.000 de membrii.

AEGEE își desfășoară activitatea prin intermediul a 232 de antene, active in 232 de orașe studențești, în 43 de țări din Europa.

Cum poate AEGEE să vă îmbogățească viața?

Vei călători într-un mod diferit de tot ce știi: când ajungi într-un oraș nou, vei avea un grup de prieteni care te așteaptă, care vor face totul pentru a-ți oferi o experiență de neuitat.

-Nu îți puteți imagina numărul de oameni pe care îi veți întâlni! La fiecare eveniment AEGEE te vei întâlni cu cel puțin 40 de persoane din zeci de țări diferite. Este ca și cum ai experimenta un an Erasmus comprimat. Veți descoperi ce este Europa și ce înseamnă să te simți european.

-Vei îmbunătăți limba engleză: limba oficială a AEGEE este engleza, iar pentru fiecare eveniment la care participați, veți vorbi limba engleză 24 de ore din 24/7.

-Vei putea participa la diverse proiecte europene, ori organizate de AEGEE ori organizate de partenerii nostri (de exemplu: BEST, AIESEC).

Îți vei dezvolta abilităti și competențe de comunicare, managementul proiectelor, leadership și mult mai multe.

 

În AEGEE nu avem cursuri plictisitoare, sunt doar oameni ca tine care doresc să se distreze și să învețe făcând alte activități.

Ești o persoană cu idei, care vrea să facă diferența? În AEGEE fiecare idee este un proiect potențial. Vă putem ajuta să le dezvoltați. Veți învăța cum să efectuați un proiect – mici sau mari – și veți avea o echipă împreună cu tine pentru a te ajuta cu totul, precum și cu transferul de cunoștințe pentru primii pași.

 

 

O descriere mai generală

 

AEGEE-Europe

AEGEE crează un spațiu unde membrii cu diferite background-uri se pot întâlni și învăța despre diferențe culturale, pentru a promova înțelegerea reciprocă.

Organizația susține mobilitatea și încurajează tinerii să treacă granița și să își facă noi prieteni, să rupă stereotipurile și să întărească toleranța, respectul și solidaritatea.

 

Proiecte

Summer University

Este cel mai important proiect AEGEE; se desfăşoară în fiecare an în 500-100 antene, membrii putând participa la oricare dintre acestea, tema, programul, perioada de desfăşurare şi locaţia acestora oferindu-le numeroase opţiuni ăn acest sens. AEGEE-Iaşi organizează, de asemenea, Universitaţi de Vară în fiecare an, ultimul dintre acestea reunind 26 de participanţi din 10 ţări şi având ca temă cultura locală.

TSU: Make your moments last forever: Snap it!” organizat de AEGEE-Iaşi, AEGEE-Chişinău and AEGEE-Odessa. – Summer of 2017

SU: Series of Volunteering Events in Transylvania – AEGEE-Cluj + AEGEE-Iași (helperi) – 10-20 august 2018

AGORA

De 2 ori pe an, undeva în Europa, aproximativ 1000 de studenți europeni, timp de 4 zile, discută problemele curente ale Europei, dezvoltarea organizației, alegeri etc..

Este cea mai bună metodă de a cunoaște organizația și să te distrezi.

Proiecte tematice

Proiecte tematice, atât locale cât și internaționale, sunt inițiative dezvoltate de membrii AEGEE. Acestea se confruntă cu provocările actuale din societatea europeană, creează conștientizarea în rândul tinerilor și propune soluții din punctul de vedere al studenților. Cele mai cunoscute sunt: Y Vote; Summer University; Europe on Track; Eastern Partnership; AEGEE Election Observation; AEGEE Day.

 

Grupuri de lucru

Pentru a pune în practică domeniile tematice ale planului strategic în cadrul rețelei, în fiecare an este elaborată o nouă agendă de acțiune în timpul reuniunii europene de planificare (EPM). În cadrul acestei agende de acțiune, obiectivele (obiectivele) concrete sunt date pentru obiectivele domeniilor de interes care vor fi abordate în anul următor.

 

Impactul AEGEE

– 83% dintre membrii spun ca se simt mai increzatori in a lucra intr-un mediu intercultural, de când sunt în AEGEE

– 100% dintre membrii se consideră europeni, 78% dintre ei spun că organizația a contribuit substanțial la acest lucru.

 

Competențele cele mai dezvoltate în organizație