• +40741726163
  • aegee-iasi@aegee.eu

Activități

Activități

 

AEGEE-Iași nu este doar o organizație studențească, prezentă la nivel european, este o familie. Aici găsești spațiul ideal pentru a-ți pune în practică ideile, precum și multe alte oportunități de învățare. În AEGEE, valorile europene sunt reflectate prin mai multe proiecte și activități, atât la nivel local, cât și național și european, create chiar de membrii noștri.

Activități în Iași

Fie că ești membru în asociație ori doar student în Iași, AEGEE organizează anual mai multe evenimente prin care ai ocazia de a te implica activ în comunitate, de a te dezvolta personal și profesional sau de a afla mai multe despre noi ca asociație studențească și despre proiectele noastre.

AEGEE-Iași oferă mai multe oportunități de învățare, prin activități informale, cursuri de pregătire și workshop-uri, precum Local Training Course sau Regional Training Course, dar și prin conferințe sau diferite evenimente la care suntem prezenți an de an, printre care se numără, de exemplu, BUZZCamp.

 

Activități în Iași

 

Încercăm totodată să încurajăm tinerii din Iași să aibă un rol activ în comunitatea locală, prin organizarea mai multor activități precum petreceri tematice, proiecte caritabile, dar și prin prezența, în calitate de voluntari, la evenimente precum Hangariada sau Afterhills.

Prin proiectele noastre, încercăm să creștem gradul de informare și conștientizare cu privire la valorile europene și procesul de integrare. Astfel, aducem Europa mai aproape de tinerii din Iași, prin activități organizate, de exemplu, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului ori Zilei Europei.

Activități în Iași

Suntem activi și la nivelul universităților din care provin membrii noștri, astfel că dacă vrei să afli mai multe lucruri despre AEGEE-Iași, ne găsești la Zilele Porților Deschise UAIC, Bun venit la UAIC, UNIFEST sau Gaudeamus. Mai mult decât atât, organizăm recrutări în fiecare an, ne poți cunoaște la AEGEE Day și poți avea un rol activ, ca membru sau candidat, în alegerile board-ului de conducere.

Activități la nivel european

AEGEE încurajează constant depășirea granițelor și mobilitatea tinerilor, la nivel european, astfel că ai șansa de a alege din zeci de oportunități precum conferințe, cursuri de pregătire, schimburi culturale și multe alte evenimente. 

Prin Summer Universities, tinerii își pot petrece aproximativ două săptămâni într-un oraș din Europa în care AEGEE este prezentă, alături de alți studenți din diferite colțuri ale continentului și nu numai. Aceștia ajung nu doar să își depășească barierele culturale și să își facă prieteni din alte țări, însă iau contact, pe timpul verii, cu locuri noi și tot ce au acestea mai frumos de oferit. În plus, organizăm și un Summer University în Iași, alături de alți AEGEEans din țară, astfel că te poți implica, deopotrivă, și ca membru al echipei.

Dacă ești curios să cunoști alți membri AEGEE, din alte colțuri ale Europei, atunci o poți face la Agora, adunarea generală a a asociației. Organizată de două ori pe an, aceasta aduce într-un singur loc între 600 și 1000 de studenți pentru a contura viitorul asociației, fiind de altfel unul dintre cele mai importante evenimente ale noastre. 

Activități la nivel european

Organizăm totodată și European Planning Meetings, Network Meetings sau cursuri de pregătire,  unde poți afla mai multe lucruri despre asociație, activitatea acesteia și ai ocazia, totodată, de a dobândi cunoștințe care te vor ajuta în implementarea proiectelor viitoare.

La nivel european, AEGEE organizează an de an mai multe proiecte tematice, printre care se numără, de exemplu, YvoteSMASH sau Europe on Track. Acestea au la bază inițiativele membrilor noștri și sunt menite să răspundă  provocărilor actuale cu care se confruntă Europa, dar și să găsească soluții pentru rezolvarea acestora.